View Issue Details

IDProjectCategoryLast Update
0024301AI War 2[All Projects] Bug - GameplayJan 4, 2021 6:47 pm
Reportermarty651Assigned To 
Severityminor 
Status newResolutionopen 
Product Version2.712 Civilian Pause 
Fixed in Version 
Summary0024301: Galaxy preview not always updated when setting up a custom game
DescriptionWhen I set-up a custom game (custom start) and play around with the galaxy settings the preview on the right side is sometimes not updated. At least not when doing the changes too fast.

Example:
1. "Reset To Defaults" --> Correct preview on the right side
2. Set Planet Layout to "Small Circular" --> Preview is updated
3. Set Planet Layout back to "Rectangular" --> Preview is NOT updated

I can avoid that by always waiting several seconds before changing something again.
This is on a fast PC, so PC performance shouldn't be the problem.

Also: When applying "Reset To Defaults" the field for Planet Layout is not set back to Rectangular (although the preview shows a rectangular layout).

System information:
AMD Ryzen 5 2600X Six-Core
16 GB RAM
GTX 1060, 6GB
Lubuntu 20.04.1 LTS
TagsNo tags attached.

Activities

Crabby

Jan 3, 2021 1:54 pm

reporter   ~0060218

It tends to be slow when updating the planet layout. Not sure what's causing it. Perhaps the debug log has clues?

marty651

Jan 4, 2021 3:03 am

reporter   ~0060221

> Perhaps the debug log has clues?

Very good point! Below is the part from the log which belongs exactly to the three steps I used for my example in my report. The last line shows the problem: It seems the last mapgen call was skipped because it was assumed as being "substantially the same" as the one before. But this is wrong. I have changed a setting again, so the mapgen call should have been triggered again.

1/4/2021 8:47:15 AM 2.712 SINGLEP Start Generate Partial Map with Realistic and seed 307495756 and planet count 80 and 22 factions (StartingTheLobbyDefaults NotLoadingAnything)
1/4/2021 8:47:15 AM 2.712 SINGLEP PlayerAccount Marty has now been put in control of faction 1.
1/4/2021 8:47:15 AM 2.712 SINGLEP Fixed 1760 missing planet factions.
1/4/2021 8:47:15 AM 2.712 SINGLEP Generate Partial Map Complete 99ms
1/4/2021 8:47:20 AM 2.712 SINGLEP Start Generate Partial Map with Realistic and seed 307495756 and planet count 80 and 22 factions (RegenerateLobbyFromPlayerInput NotLoadingAnything)
1/4/2021 8:47:20 AM 2.712 SINGLEP PlayerAccount Marty is controlling faction 1 already.
1/4/2021 8:47:20 AM 2.712 SINGLEP Fixed 1760 missing planet factions.
1/4/2021 8:47:20 AM 2.712 SINGLEP Generate Partial Map Complete 97ms
1/4/2021 8:47:24 AM 2.712 SINGLEP Skipped an extra mapgen call that was substantially the same as one that was run 3.16 seconds ago.

Isiel

Jan 4, 2021 6:47 pm

reporter   ~0060222

I've had this issue too. I always figured that that was what the regenerate button was for.

Issue History

Date Modified Username Field Change
Jan 3, 2021 4:16 am marty651 New Issue
Jan 3, 2021 1:54 pm Crabby Note Added: 0060218
Jan 4, 2021 3:03 am marty651 Note Added: 0060221
Jan 4, 2021 6:47 pm Isiel Note Added: 0060222