View Issue Details

IDProjectCategoryLast Update
0020488AI War 2[All Projects] Gameplay IssueOct 13, 2018 8:21 pm
ReporterHeartHunter7Assigned Tox4000Bughunter 
Severityminor 
Status resolvedResolutionfixed 
Product Version0.782 Viewport Visibility 
Fixed in Version0.784 Dash And Destruct 
Summary0020488: Wheel up and down, dont working well.
DescriptionThis "buttom" works from time to time on galaxy or planet map. It doesnot work about every 3-4 times, its mean, that i need repyte "wheel up" second time for zoom window and outzoom.
TagsNo tags attached.

Activities

x4000Bughunter

Oct 13, 2018 10:04 am

administrator   ~0049919

Are you having the mouse cursor over the sidebar or similar? It only works when not over the gui, since being over the gui while trying to scroll the gui and having it scroll the game was frustrating folks.

HeartHunter7

Oct 13, 2018 1:30 pm

reporter   ~0049927

I have it everywhere, not over the gui

20181013202604_1.jpg (513,930 bytes)
20181013202808_1.jpg (561,880 bytes)

x4000Bughunter

Oct 13, 2018 1:57 pm

administrator   ~0049930

Is it just after you have recently been over the gui and then moved away from the gui? I was just seeing this, too. Or are you able to have this problem while just being around not over the gui?

HeartHunter7

Oct 13, 2018 2:35 pm

reporter   ~0049931

I usually just play, and dont see on these details. But i made a little test, and its look like - ""Is it just after you have recently been over the gui and then moved away from the gui?"

x4000Bughunter

Oct 13, 2018 8:21 pm

administrator   ~0049942

Thanks!

* MAJOR overhaul of how a lot of the hovering timing and other ui timing stuff was working.
** Firstly, there was a 300ms delay that was previously being run on the gui that we forgot about. This was leading to all sorts of timing errors, which led to us adding buffer timings, which led to things feeling sluggish even though your framerate was fine. This is a pitfall of really large codebases developed over 2+ years, blah.
** But at this point, all of that is fixed up and the timing works properly now. This means that, among other things:
*** The lag before something new shows up as a tooltip, or before a tooltip goes away, is gone.
*** The lag in very recent versions between when you were mousing over something that blocks the scrollwheel from working on the main view, and when you again are able to use the scrollwheel in the main view, is now gone (it was like a half second delay or worse, depending on the exact timing of when you moved your mouse cursor relative to the timing of the update cycles).
*** The flickering that was often happening relating to things that you hovered over are all now sorted out.

Issue History

Date Modified Username Field Change
Oct 12, 2018 3:59 am HeartHunter7 New Issue
Oct 13, 2018 10:04 am x4000Bughunter Note Added: 0049919
Oct 13, 2018 1:30 pm HeartHunter7 File Added: 20181013202604_1.jpg
Oct 13, 2018 1:30 pm HeartHunter7 File Added: 20181013202808_1.jpg
Oct 13, 2018 1:30 pm HeartHunter7 Note Added: 0049927
Oct 13, 2018 1:57 pm x4000Bughunter Note Added: 0049930
Oct 13, 2018 2:35 pm HeartHunter7 Note Added: 0049931
Oct 13, 2018 8:21 pm x4000Bughunter Assigned To => x4000Bughunter
Oct 13, 2018 8:21 pm x4000Bughunter Status new => resolved
Oct 13, 2018 8:21 pm x4000Bughunter Resolution open => fixed
Oct 13, 2018 8:21 pm x4000Bughunter Fixed in Version => 0.784 Dash And Destruct
Oct 13, 2018 8:21 pm x4000Bughunter Note Added: 0049942